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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  26/12/2017
Actualizado :  12/02/2020
Autor :  ALVEZ FERNÁNDEZ, B.; MONTERO RODRÍGUEZ, M.; TERRA GONZÁLEZ, F.
Afiliación :  BRAHIAN ALVES FERNÁNDEZ, Estudiante Escuela Agraria Superior "La Carolina".; MELANIA MONTERO RODRÍGUEZ, Estudiante Escuela Agraria Superior "La Carolina".; FACUNDO TERRA GONZÁLEZ, Estudiante Escuela Agraria Superior "La Carolina".
Título :  Desarrollo de un sistema de producción a pequeña escala con ovinos prolíficos. [Pasantía].
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Puntas del Sauce, Flores (Uruguay): ANEP-UTU, 2017.
Páginas :  45 p.
Idioma :  Español
Notas :  Trabajo presentado como uno de los requisitos dpara obtener el título: Técnico en Producción Agrícola Ganadera. Tribunal: Gabriel Romano; Gustavo González Andreoli (UTU); Gustavo Diez Flores (UTU). Referentes INIA: Walter Ayala y Ethel Barrios.
Palabras claves :  GANADERIA FAMILIAR; OVINOS PROLIFICOS.
Thesagro :  OVINOS; PRODUCCION FAMILIAR; SISTEMAS DE PRODUCCIÓN; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102280 - 1ADDLB - PPP-UTU-2017-ALVEZTT3363

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/06/2016
Actualizado :  16/06/2016
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  MONTOSSI, F.; CAZZULI, F.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FIORELLA CARLA CAZZULI ALBA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Beef marketing and quality in Uruguay.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  In: Simpósio de Produção de Gado de Corte (10o., Viçosa, Universidade Federal de Viçosa). Simpósio de Produção de Gado de Corte e Internacional Symposium of Beef Cattle Production, 6o. / Simpósio de Produção de Gado de Corte, 10., e Internacional Symposium of Beef Cattle Production, 6o., 26 a 28 de maio de 2016, Viçosa, MG ; editores Sebastião de Campos Valadares Filho … [et al.]. Anais. Viçosa, MG : UFV, DZO, 2016. 412 p.
Páginas :  p. 41-66.
ISBN :  978.858179.105-0
Idioma :  Inglés
Contenido :  Meat cannot be considered as a mere commodity. Modern consumers not only care for certain quality traits and adequate prices, but are increasingly paying attention to other non-traditional cues, such as origin of food, production systems from where their meat comes from and animal welfare practices, among others. Uruguay bases most of its beef production on grass, although grain supplementation is used to feed animals facing nutritional restrictions with animal welfare benefits. Not only do grass-based production systems clearly present environment-friendly features, but also these systems positively influence meat quality traits, especially those affecting human health. Although Uruguay´s extensive conditions allow animals to best perform their physiological and behavioural functions, many adjustments should be done to enhance animal productivity and animal welfare throughout the meat supply chain. Local research has provided the Uruguayan meat industry with information on how to improve animal welfare, efficiency, performance and product quality, taking into account consumer´s preferences and health issues as well. Local scientists unanimously agree that unbiased scientific information must be always delivered, so as to maintain the country´s credibility and trust. Throughout the years, national meat marketing policies shifted from "selling meat" to "selling trust" and now, Uruguayan beef marketing present and future challenges lie on how to continue adding value and creat... Presentar Todo
Palabras claves :  ANIMAL WELFARE; BEEF QUALITY; COMMODITY; GRASS-BASED PRODUCTION SYSTEMS; MARKETING.
Thesagro :  BIENESTAR ANIMAL; CALIDAD; CARNE; COMERCIO; CONGRESOS; GANADO DE CARNE; SOSTENIBILIDAD; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5758/1/Anais-2016-0SimcorteMontossiCazzuli.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101240 - 1INIPC - DD
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